OKULUMUZA KALİTE ETİKETİ YAĞDI

ECEABAT KAYNAKAMLIĞI KEMALPAŞA ANAOKULU'NA KALİTE ETİKETLERİ YAĞDI.

 

Eceabat Kaymakamlığı Kemalpaşa Anaokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yapmış olduğu eTwinning Projesi kapsamında ilçemize Ulusal Kalite etiketi kazandırarak bu sene de geleceği bozmadı.Okul Öncesi Öğretmeni Yeliz KALKAN ZAVALSIZ koordinasyonunda  2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda yürütülen dört eTwinning projesi ile Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandı.

 

Öğretmenimiz Yeliz KALKAN ZAVALSIZ'ın Avrupa Birliği Projeleri kapsamında okulumuz adına hazırladığı 4 Proje eTwinning projeleri Ulusal Destek Kuruluşu tarafından Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

 

2021-2022 eğitim öğretim yılında okulumuzda yürütülen ve kalite etiketi almaya hak kazanmış olan projelerimiz; 

 

Little Stem School

Bu proje, okul öncesi öğrencilerinin STEM yaklaşımıyla gerçek dünya sorunlarına yaratıcı çözümler üretmelerini amaçlamaktadır. Böylece çocuklarımızın; bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında yeteneklerini keşfetmeleri sağlanacaktır. Ayrıca 3-6 yaş dönemi çocuklarının merak duygularını artırmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek, araştıran- sorgulayan bireyler ortaya çıkarmak, teknolojik araç-gereçleri doğru kullanmalarını sağlamak, 21. yy becerilerini kazandırmak hedeflenmektedir.

 

 

Gems Filler ve Yavruları:

GEMS (Great Exploration in Math and Science -Fende ve Matematikte Büyük Araştırmalar )konu başlıklarından biridir.Eğlenceli ve ilginç aktivitelerle Asya ve Afrika fillerinin eşsiz vücut yapısını ve büyüleyici sosyal davranışları hakkında çocukların herşeyi öğrenmelerini sağlamaktır.Fil dişleri,gövdeleri,ayakları ve ailelerin faaliyetlerini;sanat,drama yoluyla temel bilim kavramlarını öğrenmeye dahil etmektir.Fen ve matematik kavramlarını,ölçüm,ağırlık,hacim ve birçok türde karşılaştırmayı içerir.Ayrıca çocuklarımız filleri koruma gerekliliğini de öğrenirler.

Proje ortaklarımız arasında; Letonya, Romanya, Slovakya, Estonya, Polonya ve Hırvatistan yer almaktadır.

 

Geri Dönüşümden Oyuncaklarım, Kumbaramda Saklı Paralarım:

 

Küçük yaşta geri dönüşüme karşı gelişecek olumlu tutum ve davranışlar ilerde doğayı seven, içinde bulunduğu çevreye değer veren ve hayat boyu geri dönüşümü hem evinde hem iş yerinde uygulayan ve uygulanmasını teşvik eden yetişkinler olmalarını sağlayacaktır. Geri dönüşüme yönelik alışkanlıkları kazandırırken, aynı zamanda tutumlu ve bilinçli tüketici olma yolunda ilerleyen bireyler olacaktır. Paranın değerini bilecek, ihtiyaç dışı harcamalar yerine, elinde bulunan materyalleri dönüştürerek,yeni ürünler ortaya koyabileceklerdir. Eğlenerek öğreneceğimiz, yaratıcılığın ön Planda olduğu bu proje serüvenimizde, hedef kitlemiz 3-8 yaş grubudur.Proje ortaklarımız arasında; İspanya,Estonya, Polonya, ve İsveç yer almaktadır.

 

 

Biz Yokken Arılar Vardı:

 

Son yıllarda çevre kirliliği, zirai ilaçlar, kontrolsüz tarım ilaçları ve iklim değişikliği nedeniyle arı ölümlerinde artış var." Çünkü Albert Einstein'ın dediği gibi 'Arılar yeryüzünden yok olursa insanlığın sadece 4 yılı kalır.' Dolayısıyla arılar olmadan çocuklarımıza bırakacak bir geleceğimiz de olmaz. erken çocukluk döneminde arıların dünyamız ve sürdürülebilir bir yaşam için ne kadar önemli olduğu konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.Aynı zamanda bunu eğlenerek ve teknolojiyi kullanarak öğreneceğimiz bu projede birçok gelişim alanına destek vermeyi amaçlıyoruz.Projemiz hedef kitlesi 3-7 yaş grubudur.proje ortaklarımız İspanya, Romanya ve Portekizdir.

 

Ulusal Kalite Etiketi Nedir?

 

Ulusal Kalite Etiketi, çok iyi niteliklere sahip eTwinning projelerine sahip öğretmenlere verilir ve projenin kendi ülkelerinde belirli bir kalite seviyesine ulaşmış olduğunu gösterir.

 

Pedagojik yenilik, müfredat ile entegrasyon, ortak okullar arasında iş birliği ve teknoloji kullanımı gibi kriterleri bulunan "Ulusal Kalite Etiketi" Ulusal Destek Kuruluş tarafından verilmektedir. 

 

 

Okulumuzu ve öğretmenimiz Yeliz KALKAN ZAVALSIZ' I kutluyor, Projelerin her yıl daha da artmasını diliyoruz.


30-08-2022

30-08-202230-08-202230-08-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi